Når du skal vælge ny bil

zz3322

Det er en helt speciel oplevelse at få en ny bil. For det første er der hele processen i at vælge den nye bil. Prøveturene i de biler du har i kikkerten, og herefter indsnævringen ind til den bil du ender med at vælge. Når du får din nye bil er det en vild, dejlig og fantastisk oplevelse at køre i den, og den oplevelse bliver heldigvis ved, især hvis du passer godt på din nye bil.

Men inden du kommer ud og køre i den nye bil, skal du jo lige beslutte dig for hvilken bil det skal være, og da der er et utal af valgmuligheder kan det være svært at finde ud af hvor du skal starte.

Diesel eller benzin?

For det første skal du beslutte dig for om du gerne vil have en dieselbil eller en benzinbil. Der er flere ting der spiller ind når du skal vælge om du vil finde en bil der kører på diesel eller benzin. Du skal både tænke over økonomien, men det er selvfølgelig også vigtigt at tænke på miljøet. Det hele kommer faktisk an på hvor meget og hvor langt du kører, dette kan nemlig have en effekt på hvilken løsning der er den bedste for dig.

Benzin

Hvis du kører mange korte turer, og du altså derfor ofte starter ud med en kold motor, er benzinbilen en fordel for dig, da partikelfilter og indsprøjtning systemet i en dieselmotor har det hårdt med mange små ture.

bmw

Før i tiden var det sådan at dieselbiler kørte længere på literen en biler med benzinmotor, og derfor var en dieselbil billigere i drift, og sundere for naturen. Teknologien udvikler sig dog hele tiden, og også indenfor benzinmotorer, og dette betyder at selv de helt store benzinbiler, faktisk nu kan kører noget længere på literen end for bare nogle få år siden. Derfor er denne faktor ikke så vigtig længere, både hvis du tænker på din pengepung, og på miljøet.

En anden fordel ved benzinbiler, er at de ofte er lidt mere lydløse end en dieselbil.

Diesel

Som tommelfingerregel siges det at du gerne skal kører 30 km, eller 30 minutter dagligt, som minimum, hvis det skal betale sig for dig at vælge en dieselbil. Det vil sige at dieselbilen altså ikke er optimal for dig, hvis du primært bruger din bil til at køre en kortere rute til og fra arbejde. En dieselmotor soder mindst hvis den er godt varm, derfor er en dieselbil god hvis du ofte kører lange ture.

 

Rent økonomisk er det en fordel ved dieselbiler, fordi de ofte kører længere på literen en end benzinbil. Derudover er diesel også billigere end benzin, du skal dog være opmærksom på at dieselbiler er dyrere i afgift end benzinbiler. Dieselbiler er også dyrere at reparere på, til gengæld, fordi dieselbiler er dyrere at købe, får du mere for din bil når du engang skal sælge den igen.

Masser af nye gadges

I de nye biler er der en hel masse forskellige gadgets og detaljer du kan få med når du køber ny bil. De fleste af dem er lavet til at gøre din køretur så nem og behagelig som muligt, mens andre er lavet for at du kan spare penge. En af de ting der er meget oppe i tiden lige nu er at bruge LED pære i sin bil. Hvis du får en bil med LED pære skal du huske at din pæres styrke og retningsbestemmelse ikke udregnes på samme måde som de pærer du plejer at bruge, så dette skal du lige sætte dig ind i.

Af forskellige luksus ting til bilen kan nævnes bak kamera, censorer rundt om bilen, autostyrer og varme i sædet. Der udvikles hele tiden nye seje ting til bilerne, så hvis du gerne vil have en bil der lige kan lidt ekstra, så er det helt sikkert god mulighed for det.

Huske at få autohjælp til den nye bil

Selv helt nye biler kan engang imellem få brug for hjælp. Derfor er det meget vigtigt at du får meldt din nye bil til autohjælp. På den måde er du sikker på at du kan få hjælp, hvis der skulle opstå problemer med din bil.

bil

En af de ting du skal overveje når du vælger autohjælp er om du også vil dækkes i Europa, og ikke kun i Danmark. Hvis du ofte bruger din bil til at køre på ferie i, bør du helt sikkert vælge at være dækket i Europa også, sådan at hvis uheldet skulle være ude, og i holder midt på en vej nede i Italien, ja så kan i få hjælp.

Author: DenNyeChef

Share This Post On