Bliv klar til sommeren med sjov træning

zz3322

Vi ved alle sammen, at der er stor forskel på sommer og vinter. Her taler vi blandt andet både om vejret, aktiviteterne og humøret. Og så er der lige det der med påklædningen… Mange af os frygter de afslørende bikinier og korte kjoler, fordi vi ikke helt føler, vores kroppe er klar til det. Der er også de utallige timer i pools og havet, vi kan se frem til, men hvordan står det egentlig til med svømningen? Forskellige træningsformer kan hjælpe dig med at blive sommerklar – her får du forslag til hvilke, du skal tage hul på.

Gymnastik gør dig toptunet

Når du skal finde en sport, som gør din krop sommerklar, er det vigtigt at vælge én, du synes er sjov og spændende. Selvom fitnesscentre kan virke som det mest oplagte sted at starte, er der faktisk mange, som ikke rigtig kan finde motivation i løbebåndene og synes, at fitnesstræning er temmelig kedeligt. Så er det en god idé at søge hjælp andre steder, og her kan gymnastik være en rigtig god løsning.

bade

Der findes mange forskellige former for gymnastik, så det er en god idé, at du sætter dig ind i, hvad du foretrækker. Hvis du er til musik og rytmisk bevægelse, er hold med fokus på rytmisk gymnastik et oplagt valg. Her bliver danset integreret i gymnastikken, og det er både sjovt og hårdt.

Der er ligeledes den klassiske springgymnastik, hvor det handler om spring og bevægelse i forskellige niveauer. Det kan virkelig hjælpe den flotte sommerkrop på vej, for pulsen kommer helt op at ringe, når du dyrker denne form.

Udvalget af forskellige typer gymnastik er kæmpestort, så du skal egentlig bare i gang med at kigge dig rundt. Du kan helt sikkert finde noget, som passer lige til dig. Her kan du læse om landets forskellige gymnastikforeninger, som alle har en lang række tilbud. Gymnastik er ikke bare perfekt til at tune kroppen – det er også rigtig sjovt, så motivationen er nem at finde!

Bliv klar til bølgerne med svømning

Kender du det der med at være på stranden med en følelse af usikkerhed omkring vandet? Der er rigtig mange danskere, som ikke er super gode til at svømme, og det er jo ærgerligt, når vi er omgivet af vand. Heldigvis er det aldrig for sent at blive bedre, så drømmer du om at snorkle og tilbagelægge mange meter, handler det egentlig bare om at komme i gang.

Mange svømmeklubber tilbyder voksenhold, hvor en erfaren træner kan hjælpe usikre svømmere med at udvikle deres teknik. Her er alle i samme båd, så du skal ikke være bange for at være bagefter fra start.

sund livsstil

Du kan også hyre en personlig træner, som kan hjælpe dig på vej. Det er naturligvis lidt dyrere end holdene, men nogle gange er en fokuseret indsats bare lige det, der skal til. Det er heller ikke sikkert, at du behøver mere end et par ganges undervisning. Måske har du bare brug for nogle tekniske råd, og så kan du selv arbejde videre derfra.

Som udgangspunkt er det fornuftigt at starte med at lære brystsvømning og crawl. Brystsvømning kan være ret afslappende, hvis du har ordentligt styr på det, og derfor kan du blive ved længe. Crawl er til gengæld godt, hvis du vil hurtigt frem – og hvis teknikken kommer på plads, er det faktisk den type svømning, du kan blive ved med i længst tid.

Author: DenNyeChef

Share This Post On