Fordele og ulemper ved online lån

zz3322

Har du fået en sur og uforudset regning? Og har du ikke penge til at betale før næste måned? Så kan du enten aftale en senere betalingsdato med kreditor eller låne pengene et andet sted. Du får her en guide til fordelene og ulemperne ved online lån, herunder hvad du skal være opmærksom på, før du optager lån på nettet.

Fordele

Den største fordel ved online lån er, at de er enormt hurtige at optage. Du sender en ansøgning, og vil typisk modtage en godkendelse og et tilbud inden for få timer. De fleste bliver godkendt til at optage lån online, og da processen er så hurtig, er lånene ideelle til den akutte situation. Det er også netop i sådan en situation, at du bør optage online lån; altså i nødsituationen.

Takker du ja til det tilbud, du får præsenteret, vil pengene typisk stå på din konto inden for én til to dage. Baggrunden for, at lånene kan gennemføres så hurtigt, er, at låneudbyderne ikke kræver sikkerhedsstillelse for lånene. Det betyder, at låneselskabet hverken vil have pant i din bil eller kaution fra din mor. Det betyder også, at der kun er én aftale, der skal udarbejdes og underskrives; nemlig låneaftalen.

Låneselskabet foretager en lynhurtig kreditvurdering af dig for at sikre, at du ikke er registreret i RKI, og at du har en fast indtægt. Du skal således typisk også sende de seneste 3 lønsedler med ansøgningen sammen med den seneste årsopgørelse fra SKAT.

Ved online lån skal du heller ikke fortælle, hvad du skal bruge pengene til, hvornår du skal bruge pengene, eller hvorfor du ikke kan betale af egen lomme.

Dette adskiller sig kraftigt fra banklån. Langt fleste banker vil nemlig have sikkerhed for de lån, de giver dig, ligesom sagsbehandlingen også er længere, end den er ved online lån. Banken vil også næsten altid vide, hvad du skal bruge pengene til. Det kan typisk også være sværere at opnå lånene i bankerne, end det er, når du ansøger om et online lån.

Ingen penge

Ulemper

Ingen fordele uden ulemper. Og ulempen ved de online lån er, at de typisk er noget dyrere, end banklånene. Det kan desuden være svært at overskue de årlige omkostninger i procent, da der typisk er en lang række af administrationsgebyrer pålagt disse lån. 

Der er desuden rigtigt stor forskel på, hvad de forskellige låneselskaber kan tilbyde dig, og du bør derfor alt indhente 3-4 lånetilbud (de er uforpligtende) og sammenligne vilkårene fra de forskellige låneselskaber med hinanden. På den måde optimerer du dine chancer for at få både det bedste og det billigste lån. 

Det kan være fristende at låne flere penge, end du har brug for – netop fordi processen er så enkel og hurtig. Men lad nu være – det er dyrt, og der er ingen grund til at betale uforholdsmæssigt mange penge i renter, blot fordi du blev fristet. 

Du skal desuden også kunne betale tilbage over relativt kort tid, så du kommer til at betale så lidt, som muligt i renter. Hvis du ønsker at indfri beløbet tidligere end aftalt, så vær opmærksom på, at det typisk er dyrt, da låneselskabet i så fald taber renter. 

Gode råd

  • Lån aldrig mere, end du har brug for
  • Indhent altid flere tilbud fra flere forskellige låneselskaber
  • Brug kun online lån som en nødløsning
  • Tjek altid årlige omkostninger i procent
  • Betal tilbage over en kort periode

Author: Litteratur-festival.dk

Share This Post On