Sådan bygger du det perfekte hjemmebibliotek

zz3322

Elsker du at læse, så har du sikkert også en masse bøger. Mange bøger betyder også, at du har brug for meget plads til opbevaring, og hvad er bedre til at opbevare bøger end et bibliotek? Med et bibliotek ved du, at dine bøger bliver opbevaret bedst muligt, samtidig med de er samlet. På den måde undgår du at lede efter en bog i lang tid, det hele kræver blot et par reoler og lidt tid.

 

Hvad kræver et hjemmebibliotek?

 

Et hjemmebibliotek kan være netop det, som du har brug for. Mange bruger faktisk ikke bogreoler til at opbevare bøger, men et sted til at fremvise brugskunst. Der er også mange der laver et musikbibliotek derhjemme, hvis de lytter meget til CD’er eller vinylplader. Især vinylplader har bedst af at stå oprejst på en hylde, da de kan blive beskadiget, hvis der er placeret andre ting ovenpå dem. Nogle har også reoler fyldt med DVD’er, hvis de har en hjemmebiograf, på denne måde kan de nemt få et overblik over, hvilke film de har. Et bibliotek kan betyde mange ting, og det behøver slet ikke at være et rum for sig selv. Du kan sagtens have dit hjemmebibliotek i stuen, kontoret eller soveværelset. Det vigtigste er bare, at det er praktisk. Har du et arbejde der kræver mange fagbøger, vil det måske give mest mening at samle alle dine bøger i kontoret, men læser du mest om aftenen i sengen, så er soveværelset måske et bedre bud for dit hjemmebibliotek. Du skal heller ikke være bange for at vise dit bibliotek frem i din indretning. En fyldt bogreol kan hjælpe med at gøre din indretning mere hyggelig. Du kan også nemt komplimentere en bogreol med lædermøbler, puder og tæpper for et mere klassisk udtryk, eller bare en simpel sofa og gulvlampe, hvis du bedre kan lide minimalisme. Du kan gøre et hjemmebibliotek til lige præcis det, som du vil have, derfor er der uendelige muligheder for, hvordan du vælger at gøre det. Det helt traditionelle bibliotek kræver kun en reol eller hylde. Reoler kan dog hurtigt være dyre, især hvis de skal kunne holde til vægten af bøger – læs mere her hvis du har brug for billige lån.

Hvordan kan jeg læse mere?

Alle vil gerne læse mere, men læsning kræver det rigtige mindset for at holde fokus, så ved at bygge et sted kun dedikeret til bøger, kan du også nemmere holde det mindset. Mange der læser meget, vælger at afsætte et bestemt tidspunkt på dagen til kun at læse, det kan enten være om morgenen inden du står op, i toget eller om aftenen inden du går i seng. Ved at vælge et bestemt tidspunkt på dagen, kan du hurtigt opbygge en rutine, hvor læsning er inkluderet. At læse om morgenen og aftenen kan dog være svært, fordi man er for træt til at kunne holde fokus. Her hjælper den rigtige musik i mange tilfælde. Det hjælper især at høre instrumentalt musik, som dette, da du ikke skal fokusere på flere forskellige ord samtidig.

bøger

At læse har mange fordele, ikke kun bliver du litterær klog, men du bliver også bedre til at anvende ord i hverdagen. Dit ordforråd øges, og du lære nye vendinger og metaforer. Men at læse kan også gøre dig livsklog, man kan lære meget af bøger – også selvom de ikke er faglitteratur. Fordi du bliver udsat for forskellige scenarier igennem litteratur, lærer du også igennem de rejser som bogens karakter er på. Så det at læse meget kan gøre dig mere empatisk.

 

Litteratur har også indflydelse på dem omkring dig, hvis du læser meget, vil det måske gøre at dine tætteste venner og familie gør det samme, fordi de ubevidst får indflydelse fra dig. Børn imiterer deres forældre, især når de er helt små. Så hvis du skifter mobilen ud med en bog, bliver dine børn inspireret til at gøre det samme – og hvem vil ikke gerne have at sine børn læser meget?

Author: DenNyeChef

Share This Post On