Lige flyttet hjemmefra? Tips til din økonomi

zz3322

Der er mange rigtig fede ting ved at blive voksen, og derfor er det da også sådan, at langt de fleste af os glæder os til at nå det punkt i livet, hvor vi er selvstændige og kan træffe egne valg – uafhængigt af vores familie.

En af de helt store ting i enhver ung voksens liv er at flytte hjemmefra. Det er et stort skridt at flyve fra reden, og pludselig er der en række forskellige praktiske ting, som man skal tage hensyn til. En af disse er ens nye, selvstændige økonomi.

Økonomi er centrum i voksenlivet

Når man bor hjemme hos sine forældre, så har man intet overblik over, hvor mange udgifter voksne mennesker faktisk har. Ikke bare til gaver og tøj, men også til daglige indkøb, forsikringer, elregninger, fagforening og meget, meget mere. Det er derfor vigtigt at have godt styr på sin økonomi fra starten.

Økonomien er nemlig selve fundamentet for voksenlivet. Ikke kun lige nu, men også i de mange kommende år, hvor man skal flytte rundt, studere, skifte job og alle de andre ting, som livet nu kommer til at byde en. Og her er der forskellige ting, man skal have styr på.

Lav en opsparing

Det er langt fra alle nyligt udflyttede unge, der på nogen måde har økonomisk råderum til at starte en opsparing. De daglige udgifter kan sagtens sluge alt det økonomiske råderum. Men har man råd, så er det en super god idé at spare pengene sammen.

Opsparing

Disse penge vil man nemlig være ekstremt taknemmelig for senere hen, når man pludselig af den ene eller den anden grund oplever store udgifter. For eksempel på grund af udveksling, boligskift eller nogle af de andre ting i livet, der kan kræve økonomiske posteringer.

Investér pengene

Denne her er en taktik, som det langt fra er alle, der bor ude, som bruger. Faktisk er der forbløffende få unge mennesker, der ved, at de kan få rigtig meget ud af at investere deres penge frem for bare at lade dem stå på en konto og samle støv.

Her er der forskellige muligheder. Nogle af de mest populære og mest oplagte er helt sikkert aktier og obligationer. Her kan man nemlig få pengene til at vokse rigtig meget, hvis man investerer klogt. På sider som mininvestering.dk kan man finde mere viden og eventuelle udbydere af investeringer.

investeringer

Få et godt forhold til banken

Vi har alle sammen en bank. Det er banken, der bestyrer vores bankkonti og som administrerer vores kreditkort. Men det er meget få af os, der har et personligt forhold til vores bank eller ved, hvem vores bankrådgiver er. Og det er en fejl.

Et godt forhold til ens bank og ens bankrådgiver er nemlig godt og sundt. Starter man ud med at kunne tale åbent om tingene, vil man nemlig nemmere kunne tage de svære samtaler, når økonomien er svær. Det er også nemmere at forhandle om lån, når man engang får behov for dette.

Author: Litteratur-festival.dk

Share This Post On