Hvad er det bedste kviklån?

zz3322

Kviklån er lån hvor du kan få pengene ind på din konto på meget kort tid. Nogle lånudbydere lover at der går højst 30 minutter fra når du swiper din ansøgning indtil du har pengene på din konto.

Kviklån er også meget ukomplicerede at få. Der er ingen der stiller dig nærgående spørgsmål. Der er heller ingen der vil have dig til at stille bilen eller kærestens hus som sikkerhed. Du skal heller ikke aflevere de sidste 3 måneders lønsedler og lave kopier af pas eller kørekort.

Det eneste du har brug for når du ønsker et kviklån, er en smartphone og dit NEM-id. Så kører det bare derudad.

Kviklån er ment for folk der har brug for en klat penge nu og her. Fx når du er i akut pengenød, fordi en indtægt er blevet forsinket. Det er ikke meningen at du skal finansiere dine livsfornødenheder med et kviklån. Det ville være økonomisk harakiri.

Men står du og mangler en beskeden sum penge nu og her, så er et kviklån en god mulighed.

Det er nemt, det er hurtigt, og det er fristende

At det er så nemt at låne penge kan dog også være problematisk. Du kan nemt fristes til at låne flere penge end du kan magte at betale tilbage. Derfor har politikerne prøvet at tvinge lånudbyderne til at insistere på mindst 24 timers betænkningstid. Men selv om der blev lovgivet om dette i 2017, så har udlånerne strakt fundet veje at omgå lovene med, på lovlig vis.

Så du kan alligevel godt få et lån uden at skulle tænke over det. Derfor, brug hjernen hurtigt, når du overvejer at tage et lån.  Et kviklån kan løse dine akutte pengeproblemer, så længe du ikke sætter fornuften på standby.

Det er ikke nok med at tænke på hvor hurtigt du kan få pengene i hånden. Endnu vigtigere er, at du har en plan for, hvor hurtigt du kan betale dem tilbage igen. Kviklån er nemlig ment som lån med en ret kort løbetid.

lån penge

Hurtigt ind, hurtigt ud

En lånudbyder der satser på kviklån, accepterer en højere risiko end en bank der giver dig en kassekredit på din lønkonto. Dette kræver også at de tager højere renter. AOP for kviklån kan derfor være væsentligt højere end i banken.

Men AOP spiller ikke så stor en rolle, når du betaler hurtigt tilbage. AOP er jo baseret på renterne for et helt år. Et kviklån skulle du helst afvikle på et par uger, højst et par måneder. Så betyder AOP ikke så meget fordi de renter du betaler, kun bliver en brøkdel af AOP.

I modsætning til en bankkredit er der oftest ingen faste omkostninger ved et kviklån. De er der ved rigtige kreditter, stiftelsesomkostninger for eksempel. Sørg for at finde et kviklån uden gebyrer, hvis du vælger en kort løbetid. For længere løbetider skal du finde det lån med den laveste AOP.

Generelt med kviklån: vær kvik med at betale tilbage, så kan du få en god handel.

penge

Hvornår er et kviklån bedre end et banklån?

Vel, når du ikke kan få et banklån selvfølgelig. Men i nogle tilfælde kan et kviklån også være bedre end et banklån du sagens kunne få. For eksempel når du vil købe en brugtbil i den billige ende. Umiddelbart, når du vil købe bil, skulle du få et billån. Der er renterne ofte latterligt lave. Men billån kommer med stiftelsesgebyrer på omkring 8.000,- kroner.

Derudover skal du stille din bil som sikkerhed og det kan du kun ved at tegne en kasko forsikring. Køber du en bil for under 30-40.000,- kroner, er en kaskoforsikring spild af penge. Læg stiftelsesomkostningerne til, så bliver det billige billån pludseligt meget dyrt i forhold til bilens værdi.

Så kan du være bedre stillet med et kviklån, selv om renterne er meget højere. Vigtigt er bare, at du holder din del af aftalen og betaler tilbage til aftalt tid, så kan det være en rigtig god løsning.

Author: DenNyeChef

Share This Post On