Ser du på renten når du låner til forbrug?

zz3322

Hører du til dem, der undersøger renten inden du optager et forbrugslån, så er denne artikel måske ikke for dig. Alligevel kan du måske spare en masse tid ved at læse videre. Er du en af de mange, som ikke umiddelbart interesserer dig for renten på det lån du er ved at ansøge om, så er der hjælp at hente.

Forbrugslån er som det antydes, lån til forbrug. Banken eller låneselskabet stiller ikke krav til, at pengene skal bruges til noget bestemt. Køber du hus, lejlighed, sommerhus eller fx en ny bil, så er lånevilkårene anderledes, selvom du måske ville tænke, at det også er forbrug. Forskellen er, at banken eller låneudbyderen kan tage pant i din nye bolig eller bil, og dermed få en vis sikkerhed for lånet. Skulle du komme i den situation, at du ikke kan tilbagebetale lånet, kan pengene eller en del af dem hentes hjem via salg af huset osv.

Sådan er det ikke med lån til forbrug. Der kan ikke tages pant i en ferierejse til Maldiverne eller det nye kuffertsæt til rejsen. Der kan heller ikke tages pant i den nye cykel eller i konfirmationsfesten. Bankens eller låneudbyderens risiko er derfor væsentlig større, når de låner ud til forbrug og det er årsagen til, at den rente, du skal betale også er højere.

Hvordan tjekker du renten på forbrugslån?

Når du skal finde forbrugslån til lav rente kan du vælge at gå i banken og ringe rundt til alle de firmaer, der låner penge ud. Spørge om rentesatsen og yderligere omkostninger, og derefter gennemgå dine håndskrevne noter for, at finde den laveste rente.

Du kan også vælge et website, hvor lånene sammenlignes og hvor omkostninger og renter fremgår. Det er faktisk den letteste og hurtigste måde at få overblik på. Herefter kan du lige så nemt klikke dig videre til den eller de låneudbydere, som du vil sende en ansøgning. Svaret får du ofte minutter senere og i nogle tilfælde bliver du ringet op, hvis udbyderen vil tilbyde noget andet end det du har søgt om. Eller hvis der er behov for yderligere oplysninger.

Hvad bestemmer rentesatsen?

Som du vil kunne se, kan der være et spænd mellem minimum- og maksimumrenten. Det der er med til at afgøre, hvilken rente du kan få er lånebeløbets størrelse og afviklingsperioden. Eller som tidligere beskrevet risikoen. Jo højere lån des større risiko. Derudover skal tilbagebetalingsperioden passe til dit månedlige budgetoverskud.

Der er sandsynligvis også andre faktorer der spiller ind. Har du tidligere haft et lån samme sted, som du har passet og tilbagebetalt til tiden, kan renten sikkert trykkes lidt.

Låneudbyderen foretager på den måde en samlet vurdering af din såkaldte kreditværdighed, herunder dit månedlige rådighedsbeløb, samt lånebeløb, løbetid, historik osv. Du vil på den baggrund kunne opleve, at du ikke får tilbudt det lån du ønsker, men i stedet får tilbudt et mindre beløb

Et godt råd må være, at udvælge de tre lån, som har den laveste rente og omkostninger, og sende dem en ansøgning. Vælg så det bedste tilbud.

Author: admin

Share This Post On